Kategorier
Kylutrustning

Allt du behöver veta om kyl- och frysutrustning

Optimala lösningar för kyl- och frysutrustning håller dina matvaror färska längre och sparar energi. I den här artikeln berättar vi hur. För mer info, läs här.

Det finns nästan oändligt med alternativ vad gäller utrustning för förvaring av livsmedel. För storkök, restauranger och hemmabruk, är valet av rätt kyl- och frysutrustning av största vikt. Det handlar inte bara om att hålla en sallad fräsch eller frysa in bullarna från sommarens bak – att balansera mellan energieffektivitet och prestanda är lika viktigt.

Effektiv användning av kyl- och frysutrustning

Vare sig det gäller hemma eller i ett professionellt kök, finns det några enkla tips för att göra ditt liv enklare och dina räkningar lägre. För det första, se till att du inte överlastar ditt kylskåp eller frys, eftersom det kan hindra luftcirkulationen och därmed öka energiförbrukningen. Ett annat smart knep är att regelbundet avfrosta din frys. Många nutida modeller har automatisk avfrostning, men isbildning i äldre enheter kan leda till högre energikostnader och försämrad prestanda.

Kontrollera temperaturen i din kyl- och frysutrustning

Vidare är det viktigt att tänka på placeringen av dina enheter. Att placera en frys i ett varmt garage eller en kyl bredvid ugnen är som att kasta pengarna i sjön. Sist men inte minst, håll ett öga på temperaturen. Kylskåp bör hålla mellan 3 och 5 grader och vad gäller frysen ligger en optimal temperatur på minus 18 grader.

För att kunna få mer information besök hemsida: coliastore.se